Залужни има план за победа над Русия

За да победи, Украйна трябва да се съсредоточи върху три основни направления във войната през 2024-а година. Ето кои са те според генерал Валери Залужни:

Украйна е изправена пред задачата да създаде съвсем нова държавна система за технологично превъоръжаване, което няма как да се направи за пет месеца, смята украинският главнокомандващ Валери Залужни. Той споделя това свое мнение пред CNN в статия, наречена „Дизайнът на войната се промени“.

„Победата има нужда от уникална стратегия и следва уникална логика“, пише Залужни, наричайки развитието на безпилотните оръжейни системи основна движеща сила на войната. Безпилотните системи, заедно с другите видове въоръжение, осигуряват на Украйна „най-добрия начин да избегне влизането в позиционна война“, в която Киев няма предимство, отбелязва генералът.

Другото предимство на Русия, което изтъква Залужни, е в мобилизацията на човешките ресурси на фона на неспособността на държавните институции на Украйна да повишат броя на въоръжените сили, без да прибягнат към непопулярни мерки. В условията на дефицит на боеприпасите и зависимост от намаляващата военна помощ на Запада приоритет номер едно за Украйна е „овладяването на целия арсенал от относително евтини, съвременни и високо ефективни дронове и други технологични средства“, смята Залужни.

„Нова философия на обучение и водене на войната"

„Това означава не друго, а пълно преустройство на бойните действия и отказ от остарялото стереотипно мислене“, заключава украинският главнокомандващ. Като пример за операциите от нов тип той назовава създаването на цифрови полета, контрола на радиоелектронната среда или комбинираните операции с използването на атакуващи дронове.

„При това приоритет засега остава подобряването на ситуацията на бойното поле. И в това отношение технологията има несъмнено превъзходство над традицията. Дистанционното управление на тези обекти означава по-малък брой войници, които се излагат на опасност, а това намалява нивото на човешките загуби“, пише Залужни.

През 2024-а година Украйна трябва да съсредоточи основните си усилия за създаването на система за осигуряване на високотехнологични активи за армията, въвеждане на „нова философия на обучение и водене на войната“ с оглед на ограничените ресурси, както и за по-бързото усвояване на бойни възможности, смята генералът.

 

Източник: http://www.dw.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини