Къде да бягаме, ако избухне световна война - това са най-безопасните страни, само две са в Европа

Увеличаването на глобалните конфликти през 2023 г. доведе до спекулации, че Трета световна война може да е на хоризонта. Войната в Украйна, войната между Израел и Хамас, конфликтите в Африка - това са само част от горещите точки, които тревожат света.

Някои хора, притеснени от перспективата за световна война, искат да знаят кои държави са най-безопасните на планетата в случай, че такава война възникне, пише македонският vecer.mk.

По-долу е даден списък на страните, в които би било най-безопасно да се намирате в случай на нова световна война:

Антарктида
Списъкът започва с местоположение, което не е държава, а голям континент. Въпреки че Антарктида може да е известна със своя екстремен туризъм, красива природа и леден терен, е малко вероятно да бъде обитавана от голям брой хора, ако избухне война, поради местоположението си като най-южната точка на планетата.

Аржентина
Въпреки че Аржентина има история на конфликти, най-вече конфликт с Обединеното кралство за суверенитета на Фолкландските острови през 1982 г., южноамериканската държава е идентифицирана като най-вероятното място за оцеляване на глад след ядрена война.

Проучванията показват, че пускането на 100 ядрени бомби може да освободи толкова много дим, че слънцето да бъде блокирано, което да доведе до глад и провал на реколтата.

В резултат на това Аржентина би била добро място за оцеляване поради изобилието от устойчиви растения като пшеницата.

Бутан
След като се присъедини към ООН на 21 септември 1971 г., Бутан се обяви за неутрален в конфликтите.

Това отношение означава, че често се класира високо в индекса на глобалния мир.

Комбинирайки факта, че няма излаз на море с много планински региони, Бутан би бил особено безопасен, ако някога избухне Трета световна война.

Чили
Следващата в списъка е страната с най-дългата брегова линия в света, която се простира на общо 6435 километра, което означава, че ще се простира на разстоянието между Москва и Мадрид.

Подобно на съседна Аржентина, Чили също има богатство от различни култури и природни резервати.

Нивото й на развитие е може би най-напредналото в Южна Америка. Така че, въпреки че може да се чувства изолирана, нивото на инфраструктура и достъп до модерни технологии означава, че може да бъде идеално място, ако избухне Трета световна война.

Фиджи
За всеки, който би искал да бъде в отдалечена страна, когато избухне война, Фиджи може да бъде мястото за вас.

Островната държава - разположена в югозападната част на Тихия океан - е на около 4345 километра от най-близката държава, която е Австралия.

Това, съчетано с потенциална липса на военна стратегия, тъй като армията наброява само 6000 души, означава, че тя се класира високо и в глобалния индекс за мир.

С голяма част от страната, съставена от гъсти гори, както и с изобилие от минерали и риба, Фиджи може да бъде идеалното място за пребиваване по време на Третата световна война.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Яд
    Ядрено Гъбов
    2 -1
    14:11, 25 яну 2024
    Не сте копипейстнали цялата статия.Най сигурното място при война е два метра под земята там със сигурност никой няма да те намери пък и ако те намери за какво си му
  • 2
    Не можем ли да основем един фонд и всеки да слага пари вътре и с парите да се плати на хора които могат да гръмнат около 10 личности в света предполагам които правят всичко за да има войни.Повярвайте, по евтино ще ни излезе.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини