Пет обекта, след които две хижи, отдава на концесия Община Перник

Община Перник предлага отдаването на пет обекта на концесия чрез открита процедура и публично-частни партньорства. Това става ясно от проект на Програма за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост за тази година, публикуван на официалния сайт на общинската администрация.

Публичното обсъждане на документа ще се състои на 5 февруари т.г.

На концесия се отдават хижите "Славей" и "Кралев дол", минералната вода в квартал "Бела вода", както и терен в квартал "Драгановец" за изграждане на многофункционална спортна площадка за футбол, волейбол и хандбал. Сред изброените обекти, отдавани на концесия, е и терен, попадащ в двора на Девето средно училище "Темелко Ненков" в Перник за изграждане на многофункционална спортна площадка за футбол и тенис на корд.  

Очакваните постъпления от управление и разпореждане с общински имоти през тази година се очаква да възлезе на над 16 млн. лв., става ясно от проекта. Сумата е приблизително същата, както и през миналата година.  

За продажба са предвидени 110 общински терена в Перник и в 11 населени места. Прогнозата е приходите от тях да надхвърлят 10 млн. лв. Седем сгради на територията на Перник и селата Расник, Боснек и Студена, както и 15 общински жилища, също подлежат на продан.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини