В Перник официално ще бъде открита обновената и реновирана спортна зала „Борис Гюдеров“

В Перник тази вечер официално ще бъде открита обновената и реновирана спортна зала „Борис Гюдеров“. Това съобщи за БТА секретарят на Общинската администрация Мартин Жлябинков.

Общата стойност на ремонтните дейности възлиза на 1 800 000 лв. От тях 600 000 лв. са финансирани от Министерството на младежта и спорта, а остатъка от средствата е от бюджета на Община Перник.
Със сумата е извършен цялостен вътрешен, външен ремонт и облагородявяне на пространството около сградата.

Спортна зала „Борис Гюдеров“ е най-голямата на територията на община Перник, в която домакинските си мачове играят волейболистите на „Миньор“. Залата домакинства провеждането и на редица състезания - част от спортния календар на общината. Сградата е построена през 70-те години на миналия век. Тя е с 1680 седящи места, допълни Жлябинков.

Откриването на спортната зала се очаква да уважат много гости, сред които кметът на Перник Станислав Владимиров, областният управител Людмил Веселинов, бивши и настоящи спортисти и граждани. Първата среща, която ще се изиграе в обновеното съоръжение ще е между баскетболните отбори на Миньор 2015 и Балкан (Ботевград).

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини