Марк Зукърбърг става и фермер. Ще отглежда говеда с бира и брашно от макадамия

Милиардерът Марк Зукърбърг става фермер и вече е „започнал да отглежда добитък“ в ранчото си в Хавай. Говедата ще се хранят с брашно от макадамия и ще пият периодично бира. Основателят на Meta, компанията майка на фейсбук и инстаграм обяви амбициите си в областта на земеделието в публикация в Instagram, заедно със своя снимка с чиния пържола.

„Започнах да отглеждам говеда в ранчото Ko'olau в Кауай и целта ми е да създам едно от най-висококачествените меса в света“, пише той.

„Говедата са от породите „ангъс“ и „ваду“ и ще израснат, ядейки брашно от макадамия и пиейки бира, която отглеждаме и произвеждаме тук, в ранчото.", добавя Марк Зукърбърг.

Според производителя на говеждо месо Blackmore Wagyu,на японска порода говеда „Ваду“, понякога се дава бира за пиене като стимулатор на апетита.

През 2014 г. Зукърбърг инвестира повече от 100 млн. долара за имението от 700 акра в Кауаи на Хаваите, според Forbes, а през 2021 г. добави още 600 акра за 53 млн. долара, съобщи Mansion Global. Същата година той закупува още 110 акра земя в Кауаи, съобщи тогава Honolulu Star-Advertiser.
Имението, в което се намира ранчото му, сега е с площ около 1500 акра и включва обществен плаж. То ще бъде дом и на огромен комплекс, който той изгражда и който ще включва подземен бункер с площ 5000 кв. м., съобщи за първи път Wired през декември.

Той допълва, че всяка крава консумира между 5 000 и 10 000 килограма храна годишно, което означава, че ще разчита на огромно количество брашно от макадамия, произведено от ядките, отглеждани на неговите дървета.

 

Източник: mediapool.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини