Намериха грабителите, задигнали над 5 млн. лв. от инкасо в София

Акцията е на СДВР, засега официален коментар няма

Повдигнаха обвинения на трима криминално проявени мъже за най-крупния грабеж у нас. Акцията е на СДВР, но и от там, и от Софийската градска прокуратурата отказаха коментар.

В края на 2022 г. маскирани и въоръжени с автомати мъже причакаха и обраха инкасо автомобил в паркинга на столичен търговски център. Бяха задигнати близо 5 млн. и 300 хиляди лв. Часове след удара в кв. „Кръстова вада” бяха намерени два опожарени автомобила. Полицията тогава предположи, че извършителите на най-крупния грабеж у нас са избягали с колите.

Разследването продължи една година. Във вторник служители на „Криминална полиция” са атакували няколко адреса. Направени са обиски и на над 5 автомобила. Има и арестувани. Повдигнати са обвинения на трима души. Те са с богати криминални досиета и са осъждани, научи NOVA от свои източници. Единият от задържаните е с прякор Турчина. Многократно е задържан за финансови престъпления. Другият е 32-годишен мъж, с прякор Коко. Той е изтърпял присъда за източване на банкови карти. Третият мъж, на когото са повдигнати обвинения, е с прякор Коня. Той е на 48 години. Има присъда за взломяване на банкомат от 2015 г. В момента е в затвора, където излежава присъда за грабеж. Бил е приведен там малко след крупния удар, научи NOVA.

Източник: http://nova.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини