Делчо Корчев: Изпращаме един добър полусезон

    „Саяна Хасково“ завърши есенния дял на футболното първенство на трето място. През първия полусезон червено-белите записаха 14 победи, 2 равенства и 3 поражения. Хасковлии запазиха шансовете си за първото място, което е една от главните цели през сезона.

    „Изпращаме един добър полусезон. Ако си правим равносметка, представяхме се на приливи и отливи. Загубихме точки, където задължително трябваше да спечелим, но във футбола е така. Понякога стъпваш на криво там, където не очакваш. Направихме си изводите. Знаете, че при нас нещата се случват стъпка по стъпка, не искаме да прескачаме и после да се връщаме две стъпки назад. Проведохме среща на Управителния съвет и взехме важни решения, за да се коригираме“. Това заяви в интервю пред  еТВ Делчо Корчев, който е член на УС на ФК „Саяна Хасково“.

    Той допълни, че вече има нови попълнения в тима. Новодошлите на „Ямача“ са Надим Ангелов и Стоян Иванов, които идват от „Розова долина“. Ангелов е преминал през школата на „Берое“ и е играл за „Миньор“ (Раднево), „Левски“ (Карлово) и дублиращите тимове на „Берое“ и „Локомотив“ (Пловдив).

    Стоян Иванов пък има над 40 мача във Втора лига, повечето с екипите на „Янтра“ (Габрово) и „Спартак“ (Варна). Селекцията в „Саяна Хасково“ е отворен процес. Ще се търсят още футболисти на различни постове.

    „Ще имаме още нови, бъдете сигурни, поне три нови имена ще има на „Ямача“. Имаме нужда от тях. Колкото до постовете, знаете, че за да се вдигне конкуренцията в един отбор, трябва да има равностойни футболисти на всеки един пост“, допълни Корчев.

    Що се отнася до напускащите, със „Саяна Хасково“ се разделиха Цветелин Петров и Христо Димитров. През пролетта с червено-белия екип няма да играе и Тейнур Марем, който бе преследван от контузии от началото на сезона.

    „Саяна Хасково“ се събира за първа тренировка на 8 януари. Тимът ще изиграе 5 контроли. Най-очакваният мач е проверката с елитния „Берое“.

    „Получихме много добро предложение от страна на първия отбор на „Берое“, нямаше как да им откажем. Те са барометър в българския футбол, отбор с традиции, хубаво е да направим едно сверяване с тях. Ще уважим поканата им, а и за нашия отбор това ще е една много полезна контрола“, каза Корчев.

    Останалите съперници на „Саяна Хасково“ в контролите са „Марица“ (Пловдив), „Розова долина“, „Загорец“ и „Ботев II“ (Пловдив).

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини