Увеличение на такса смет се предвижда в Община Радомир

Увеличение на такса смет предвижда Община Радомир. Същото е възможно да влезе в сила от следващата година. Това съобщи кметът Кирил Стоев на проведено обществено обсъждане.

Предложената от Стоев такса смет и план-сметката за необходимите разходи по поддържането на чистотата на територията на общината ще се гласуват на последната за тази година сесия на Общинския съвет (ОбС), която се очаква да бъде насрочена за 29 декември.

Средно със 7 лв. на годишна база ще е увеличението за града. Предвидено повишение на таксата ще има и в останалите населени места в общината.

В случай че предложението бъде прието от ОбС, домакинствата в Радомир ще заплащат по 6 промила върху данъчната оценка, а не 5,6 както бе до този момент. Живущите в останалите населени места ще заплащат по 10 вместо досегашните 9,5 промила. За нежилищните имоти на предприятията също е предвидено увеличение - от 7,5 на 8 промила.

Според кмета на Радомир поскъпването е необходимо.

"На този етап не намираме вариант налогът да се запази на сегашното си ниво", коментира Стоев.

Той обясни, че настоящият договор със сметопочистващата фирма е даден на юрист, за да го ревизира, и уточни, че в новата структура на общинската администрация ще има служител, който да отговаря за сигурността и контрола на обществения ред, както и за съблюдаване за нерегламентирани сметища.

Припомняме, че в края на м.г. от местната управа също предложиха повишаване на такса смет.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини