В МРРБ кметът Кирил Стоев подписа споразумение за частично финансиране за ремонт и реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа в с. Извор

В МРРБ кметът Кирил Стоев подписа споразумение за частично финансиране за ремонт и реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа в с. Извор.
Решението за финансирането в размер на 1, 7 млн. лв. е взето на Министерски съвет за одобряване на Списък на инвестиционни проекти на общините по приоритети и направления за целево финансиране. Тази стойност е необходима, за да бъде завършен изцяло обекта, а ремонта и реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа в с. Извор да бъдат приключени до крайна фаза.
„За мен бе важно да довършим третия и четвъртия етап на проекта и да получим това финансиране, за да може проблемите по отношение на водопроводната мрежа в селото да бъдат решени. Поетапно и с приоритет ще се работи за разрешаването на този проблем, както в града, така и в селата“, заяви Кирил Стоев.
Община Радомир е подала пет проекта, които е предложила за финансиране от държавния бюджет. Предложението е между първо и второ четене в проектозакона за държавния бюджет да бъдат включени проектите, които да залегнат в капиталовите разходи и да бъдат финансирани от държавата. Проектите включват реконструкция на водопроводната мрежа на с.Друган, рехабилитация на път от село Стефаново до село Кондофрей, рехабилитация на главния път от Ал. Димитров до село Негованци, подмяна на довеждащия водопровод на селата Жедна, Негованци и Касилаг, рехабилитация на водопроводната мрежа в селата Гълъбник, Чуковец, Кондофрей и Негованци.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини