Откриха обновената Зала „Суплес

Изображение 1 от 4

    Обновената Зала „Суплес“, в която ще тренират спортистите на клуба по борба „Миньор“ бе открита от кмета на община Перник Станислав Владимиров, министърът на младежта и спорта Димитър Илиев и президента на клуба Иво Ангелов. Гости на събитието бяха още секретарят на община Перник Мартин Жлябинков, зам.-ректорът на НСА проф. Кирил Андонов, директорът на спортно училище „Олимпиец“ Валери Стоилов, световният и европейски шампион по вдигане на тежести Йото Йотов, двукратният европейски шампион Едмон Назарян, както и създателят на системата за физическа подготовка „Суплес“ Иван Раднев и още много световни и европейски шампиони по борба.
    “За мен е чест и съм щастлив, че Перник ще има най-модерната зала по борба. Обичам спорта, обичам града си и се надявам скоро Перник да има много медали от най-големите спортни форуми“, каза Иво Ангелов. Той благодари на кмета на община Перник Станислав Владимиров и министър Илиев за подкрепата в развитието на борбата и за това Перник да има тази модерна зала.
    “Шапки долу пред вас и модела, който задавате пред децата, модел, от който да вземат най-доброто. Това е огромно богатство. Помня и времената, когато залата не изглеждаше така. И, за да бъде модерна и добре оборудвана е виновен най-вече Иво Ангелов“, заяви кметът Станислав Владимиров. Той добави, че е сигурен, че скоро измежду нашите деца ще излезе следващия европейски, световен и олимпийски шампион. „Голям поклон към господин Раднев. Благодаря, че повярвахте, че в нашия град можем да направим нещо, което да остане за бъдещите поколения“, каза още кметът Владимиров.
    Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев припомни, че борбата е спортът, донесъл най-много медали за България от големи състезания. Той добави, че с цялата тази енергия в града ни от тук ще излязат още много бъдещи шампиони. „Желая ви да сте дисциплинирани и да постигате големите върхове в спорта. Иво, това, което си направил е страхотно. Ти си световен шампион не само в борбата, но и в живота“, каза още министър Илиев. Той благодари на кмета Владимиров, че се е погрижил за това в Перник да има такава зала и на всички дарители, които са спомогнали тази зала да е факт. „Желая ви много шампиони“, каза още спортният министър.

    Източник: Perunik.COM

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини