Продават на търг копринената риза с жабо на Принс

Продават на търг над 200 предмета на Принс. Сред акцентите в аукциона с вещи на един от емблематичните музиканти на този век, който беше известен почти толкова с екстравагантните си тоалети, колкото и с хитовете си, е бялата копринена риза с жабо, с която той изпълнява Purple Rain на Американските музикални награди през 1985 г. Аукционната къща оценява стойността ѝ на 15 000 долара.

Колекцията е събрана от френски бизнесмен в продължение на две десетилетия. Той се е сдобивал с предметите при контакти с хора, работили в тясно сътрудничество с Принс. Започва събирането на колекцията заради убедеността, че определящият тенденциите артист, който почина през 2016 г., е бил не само музикален виртуоз, но и модна икона. Първоначално колекционерът е възнамерявал да открие музей в чест на музиканта, но по-късно се е отказал от този план, според бостънската аукционната къща „Окшън“-ръководител на продажбите.

В продажба ще бъдат обявени още бижута, чифт ръчно изработени боти, както и шапка във военен стил с вериги, която Принс носи по време на турнето си през 1993 г.

На търга се предлага и костюмът на Принс от филма Under the Cherry Moon („Под черешовата луна“) от 1986 г., с който той дебютира и като режисьор. Аукционната къща оценява костюма на 45 000 долара.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини