Васил Узунов положи клетва като кмет на Брезник за четвърти път

Тържествена клетва положиха днес новоизбраният кмет на община Брезник за четвърти мандат Васил Узунов, съветниците от Общинския съвет за мандат 2023-2027 година и кметовете на населените места в общината, с което официално встъпиха в длъжност.

След тайно гласуване за председател на Общинския съвет се избра Иван Тинков от групата на коалиция "Алтернативата на гражданите", който оглавяваше поста и през миналия мандат. На церемонията присъстваха областният управител на Перник Людмил Веселинов и заместникът му Илинка Никифорова.

"Очаквам на първо място да сме живи и здрави, както и по-разумни. Кампанията беше може би най-тежката досега, откакто се кандидатирам за този пост. Винаги съм казвал, че изборите минават и след това се налага да се срещаме. Ще работя с всеки, когото народът е избрал", заяви кметът на Брезник Васил Узунов. Той каза, че има изготвен списък с приоритетни задачи за новия мандат, с който предстои да бъдат запознати медиите. Същите ще се оповестяват и чрез сайта на общинската администрация.

Узунов коментира, че при срещите му с избирателите в общината по време на предизборната кампания, отново са били поставени въпроси, свързани с осветлението, чистотата и водоснабдяването. По думите му това, което е зависело от него и кметовете на населените места, е направено, но са възникнали форсмажорни обстоятелства като пандемията от коронавирус и икономическата криза, които са възпрепятствали осъществяването на заложените цели, но работата по тях ще продължи през следващите четири години.

Общинските съветници в Брезник са общо тринайсет. Коалиция "БСП за България" и ПП "Български земеделски народен съюз" ще имат по двама свои съветници.  По трима свои представители от листите си ще имат партия ГЕРБ, Коалиция "Алтернативата на гражданите" и "Българска социалдемократическа партия".

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини