Ректорът на Медицинския университет проф. д-р Добромир Димитров е избран за „Лекар на годината“ в Плевен

Проф. д-р Добромир Димитров, ректор на Медицинския университет в Плевен и ръководител на Клиниката по онкологична хирургия при УМБАЛ „Д-р Георги Странски“, е избран за носител на приза „Лекар на годината 2023“ в Плевен. Отличието се присъжда по повод Деня на българския лекар, който се отбелязва на 19 октомври, съобщи д-р Кирил Недялков, председател на Районната лекарска колегия (РЛК) в Плевен.

В още четири категории са отличени други лекари от Плевен. В категорията „Принос за развитие и утвърждаване на съсловната организация“ призът е присъден на д-р Венцислав Грозев, който е дългогодишен председател на РЛК - Плевен и бивш председател на Българския лекарски съюз. В момента д-р Грозев е хирург в Клиниката по гнойно септична хирургия на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен и е член на борда на директорите на болницата, както и председател на Българския Червен кръст в Плевен.

Доц. д-р Явор Иванов, началник на Клиниката по пневмология и фтизиатрия при УМБАЛ „Д-р Георги Странски“, е отличен в категорията „Дългогодишен принос в областта на медицината и принос за развитието на специалност“.

В категория „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина“ е отличен д-р Бойко Кузманов, началник на Отделението по инвазивна кардиология към Клиника по кардиология при УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ - Плевен.

Д-р Гена Стойкова е носител на отличието в категорията „Ти си нашето бъдеще“. Тя е млад лекар педиатър, специализант в Клиниката по детски болести на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“.

Церемонията по награждаване на отличените лекари ще се състои на 5 ноември вечерта.

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини