„Топлофикация - Перник“ започва поетапно пускане на отоплението от началото на следващата седмица, съобщиха от дружеството

„Топлофикация - Перник“ започва поетапно пускане на отоплението от началото на следващата седмица, съобщиха от дружеството.

От там напомнят, че за да стартира процесът, е необходимо регулиращите вентили на радиаторите да бъдат отворени на максимална степен. Това е наложително за ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела, което гарантира безпрепятственото им затопляне.

Всеки абонат на дружеството трябва да направи проверка и на електронните си уреди за дялово разпределение. В случай, че същите са с неработещи или угаснали дисплеи, трябва да се потърси съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител.

От топлофикационното дружество заявяват, че в най-кратки срокове трябва бъдат приключени всички ремонти по вътрешната отоплителна инсталация на сградите, а инсталациите напълнени. Отоплението няма да бъде пуснато в сгради - етажна собственост, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, поради продължаващи ремонти в някое от жилищата.

„Топлофикация - Перник“ прави заявка за безавариен отоплителен сезон след направената годишна профилактика на съоръженията, извършена през лятото на тази година. Ремонтът включи пети парогенератор в ТЕЦ „Република“, топлопреносната мрежа, както и спомагателни съоръжения като сероочистващата инсталация и електрофилтъра на пети котел. Профилактика преминаха и съоръжения, осигуряващи подаването на въглища.

Над 20 хил. са абонатите на „Топлофикация“ в Перник.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини