Хитове на Майкъл Джeксън звучат в симфоничен аранжимент

Емблематични хитове на Майкъл Джексън, сред които Man in the Mirror, Human Nature, Earthsong, Billie Jean, ще прозвучат в симфоничен аранжимент, направен от Роберто Молинели за мюзикъла „Майкъл Джексън: Thriller – Историята и легендата за краля на попа”, съобщават от „Монте мюзик“. Продукцията гостува в София на 17 ноември. 

Италианският диригент, композитор и виолист е известен в цял свят със способността си да композира и реализира проекти от всички музикални жанрове – от класически до джаз, поп и рок, с успешно изграждане на диалог между различните стилове.

В продукцията се акцентира на отделни етапи от живота на звездата, които биха били интересни за поколението, което не е било негов свидетел. Славата и богатството са върховна цел за мнозина, но те не се постига лесно и иска своите жертви. Това ще стане ясно от кратките текстови преходи, които съпътстват спектакъла. Акцентите от живота и кариерата на Майкъл Джексън, неговата музика с оценка сега и поглед в бъдещето, са вдъхновяващи, разказват организаторите.

Както писа БТА, италианската продукция „Thriller – историята и легендата за Майкъл Джeксън“ гостува в зала 1 на НДК. Шоуто, създадено през 2022 г., е посветено на  40 години от излизането на Thriller – най-продаваният албум на всички времена. В главните роли са италианските певци Клариса Вичи и Матиа Шаша, маестро Молинели ще дирижира оркестъра на Държавната опера – Варна.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини