Младежка академия ще се състои този месец в Перник

Младежка академия ще се състои на 11 ноември от 10:00 до 16:00 ч. в Тържествената зала на Минната дирекция в Перник. Организатор е екипът на Международния младежки център (ММЦ), съобщи за БТА Радост Раданова – директор на организацията.

Лектори по време на академията ще са представителите на ММЦ, а срокът за подаване на формуляра за участие е 9 ноември.

„Подготвили сме интерактивна програма, базирана изцяло на методите и техниките на неформалното образование. Ще има симулации и забавно-образователни дейности, състезание с въпроси (куиз) и др. Всичко това е насочено към изграждане на умения за младежка и гражданска активност с фокус към това как младите хора да са проактивни в процесите на вземането на решения на местно ниво.", коментира Раданова.

Тя уточни, че по време на академията младежите ще могат да задават въпроси и да изказват мнения по вълнуващите ги теми. В края на академията те ще получат получат и сертификат за участие, удостоверяващ придобитите нови знания и умения.

Според Раданова все повече млади хора изявяват желанието си да получат такъв документ. По думите ѝ той е важен за тях, защото има своята тежест при кандидатстване във висше учебно заведение или ново работно място.

В момента Община Перник разработва и собствена система под формата на база данни за удостоверяване на сертификатите за неформално образование. Създаването ѝ е залегнало в Общинската стратегия за младежта (2022 – 2030 г.). Системата ще заработи от януари следващата година, а всеки сертификат, вписан в нея, ще бъде защитен със сериен номер.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини