Филмите на ноември: "Наполеон", нови "Игри на глада" и силни български предложения

Дойде и ноември - най-ключовият месец за филмови премиери.

По задочен регламент големите студиа пазят най-доброто от каталога си именно за тези седмици в годината. Оскарите надничат зад ъгъла и за големите играчи в индустрията сега е най-точният момент да извадят скритите си козове и да впечатлят Академията.

Кои са нарочените "златни кокошки" на Холивуд, може да прочетете по-долу. А сред предложенията ще откриете и български премиери, които според нас не бива да пропускате през следващия месец.

"Наполеон"

Кога: 24 ноември

Къде: в кината

Ридли Скот пристига в киносалоните с нов исторически епос, оформен около Наполеон Бонапарт. В ролята на самопровъзгласилия се император влиза Хоакин Финикс, а филмът се наема да покаже всички събития, които поставят Наполеон начело на Франция.

Действието се развива от гледна точка на Бонапарт, който описва стремежите си да бъде велик пълководец, и минава през значимите периоди, които сриват репутацията му.

"Капитан Марвел 2"

Кога: 10 ноември

Къде: в кината

Бри Ларсън се завръща в ролята на неукротимата Карол Данвърс - могъща супергероиня Капитан Марвел, която е изправена пред ново предизвикателство. Успяла да възвърне самоличността си, Данвърс подготвя отмъщение, когато непредвидени обстоятелства преплитат силите ѝ с дъщерята на нейна приятелка и с тинейджърка-мутант, която я идолизира.

Триото трябва да се научи да работи в синхрон и да разгадае защо разменят телата си, когато използват суперсилите си.

"Диада"

Кога: 10 ноември

Къде: в кината

Новият филм на Яна Титова се развива около мечтите на 16-годишната Дида. Тийнейджърка от малък град, която иска да замине при майка си в Америка и да се занимава с рисуване. Пред реализирането на копнежите ѝ обаче стоят две солидни бариери - липсата на пари и на хора, които да я подкрепят.

The Killer

Кога: 10 ноември

Къде: в Netflix

Пресният трилър на Дейвид Финчър ни отвежда към работното всекидневие на един наемен убиец. Той става от леглото, посреща изгрева, прави йога и след това отстрелва няколко живи мишени. Всичко върви гладко, докато един ден в наемника не се събужда чувството за съвест, което го кара да подгони работодателите си.

"Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии"

Кога: 17 ноември

Къде: в кината

Честити игри на глада! Едноименната сага на Сюзан Колинс отново ни връща към суровия антиутопичен свят на Панем, за да ни покаже покваряването на младия Кориолан Сноу. Години преди да стане президент той е последната надежда, чрез която семейството му може да възстанови влиятелните си позиции в Капитол.

На десетите Игри на глада Сноу е избран за ментор на момиче от Окръг 12. Тя е привлякла цялото внимание на Панем по време на Жътвата и обединявайки сили с нея, Кориолан смята, че може да се добере до върховете на управлението.

"Уроците на Блага"

Кога: 16 ноември

Къде: в кината

Филмът на Стефан Командарев ни пренася в живота на пенсионираната учителка Блага. Тя е стриктна, честна и изключително доверчива жена, която става жертва на телефонна измама и губи всичките си спестявания. Осъзнавайки, че няма да върне парите си и от невъзможност да преживява само с пенсията, Блага се подава на предложение за работа, с което погазва всичките си принципи.

"Жан дю Бари: Фаворитката на краля"

Кога: 18 ноември

Къде: в кината

Филмът разгръща съдбата на графиня Жан дьо Бари - свободолюбива куртизантка, станала фаворитка на френския крал Луи XV, изигран от Джони Деп. Жан е добре образована млада жена, която пристига във Версай, за да забавлява мъжете. Но привличайки вниманието на краля, тя става основен враг на целия френски двор.

"Звукът на свободата"

Кога: 3 ноември

Къде: в кината

Боксофис хитът в САЩ ни запознава с отчасти реалната история на Тим Балард. Той е бивш агент на специалните служби, който организира свое формирование за борба с трафика на деца. С обучените от него хора Балард тръгва по следите на изчезнали хлапета с мисията да ги върне обратно при родителите им.

"Гол за победа"

Кога: 30 ноември

Къде: в кината

Комедията на Тайка Уайтити разказва историята на футболен отбор, станал известен със своята безнадеждност на терена. Тимът е на Американска Самоа, който никога не е бил футболна сила, но след като губи с 31:0 от Нова Зеландия, холандско-американският мениджър на отбора решава да вземе дисциплината в свои ръце.

Не изпуска тренировка на футболистите и се стреми да извади най-доброто от тях.

Източник: webcafe.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини