Времето в последния ден на октомври ще е предимно слънчево

Днес ще е предимно слънчево. В сутрешните часове главно в източните райони ще бъде мъгливо. Около обед облачността от запад ще започне да се увеличава, ще е предимно разкъсана висока. Вечерта над Северозападна България облачността ще се вплътни и още преди полунощ на места там ще превали. Ще духа слаб южен вятър, съобщават от НИМХ.

Максималните температури ще са между 22° и 27°, в София - около 23°.

Над Черноморието в сутрешните часове ще има ниска облачност или мъгла. До обед мъглите ще се разсеят, облачността ще се разкъса и намалее и до края на деня ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в северните райони - до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 19° и 23°. Температурата на морската вода е 19°-21°, по-ниска в района на Шабла. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево.  Ще духа умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 12°.

През нощта срещу сряда и в сряда, с преминаване на студен атмосферен фронт, на отделни места от запад на изток ще превали, а впоследствие облачността бързо ще се разкъсва и намалява. Вятърът ще се ориентира от северозапад, временно ще се усили и с него температурите ще се понижат. Още през нощта срещу четвъртък отново ще се заоблачи и в четвъртък ще преобладава облачно време. От югозапад ще започнат валежи, които през деня ще обхванат по-голямата част от страната. В Южна и Източна България има повишена вероятност за значителни количества. Минималните температури ще са сравнително високи, в повечето места между 7° и 12°, а преобладаващите максимални ще са между 13° и 18°. През нощта срещу петък валежите ще спрат, облачността ще се разкъсва и ще намалява.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини