Счетоводител на „Лукойл Нефтохим”: Компанията няма просрочен нито един данък

„Като счетоводител заявявам, че „Лукойл-Нефтохим” не е просрочил нито един данък, всички заплати и осигуровки са внесени, всички заплати са реални”. Това заяви Анелия Дачева, счетоводител в нефтопреработвателната компания. Тя е един от нефтохимиците, които излязоха на протест на кръговото кръстовище на Бургас към София.

Членовете на Синдиката на българските нефтохимици затвориха кръговото движение на изхода на Бургас, посока към АМ „Тракия” този предиобед. Служителите на бургаската рафинерия още в понеделник заявиха готовността си да защитават със всички законови средства работните си места. Решението им дойде след като стана ясно, че държавата иска да преразгледа оставането на дерогацията за внос и преработка на руски петрол

Жена с бебе също е на протеста. Мотивът й да бъде там е, че иска да има къде да се върне на работа, когато й свърши майчинството.

Според президента на Синдиката на българските нефтохимици Павлин Ваковски управляващите „използват дерогацията като пешка на една шахматна дъска, използват и хората”.

До 12 часа кръговото кръстовище от Бургас към София остава затворено. Протестиращите нефтохимици пропускат само автобуси на градския транспорт и линейки.

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини