БСП с грижа за хората от малките населени места в община Хасково

Изображение 1 от 3

    БСП Хасково продължава активно да работи за малките населени места в община Хасково. И в изминалите години БСП многократно работеше по проблеми, свързани със селата в общината с убеденост, че малките населени места са не по-маловажни от големия град и хората в тях са също толкова ценни и имат право да живеят при по-добри условия в своето населено място.

    Благодарение на БСП за момента е замразен проектът за най-голяма фотоволтаична централа в с.Книжовник, каквото беше и желанието на местните.

    В последния мандат на Общинския съвет на Хасково бяха поставени много въпроси от общинските съветници на БСП, свързани със селата. Сред темите, които хората искат да бъдат решени са: почистването на речното корито на с.Малево, изграждането на легнали полицаи в с.Въгларово и в с. Орлово, асфалтиране на улици в селата: Войводово, Книжовник, Узунджово, Брягово, Мандра.

    Сега идеите, които се обсъждат активно на срещите, са свързани с отпускането на делегирани бюджети за кметовете по селата, които да бъдат минимум 50% от размера на местните данъци и такси, които влизат в общинската хазна от даденото населено място. Задължително трябва да се мисли за възможност всяко село да има здравен пункт. Там, където условията не го позволяват, работата ще е в посока създаване на мобилни лечебници, които да обслужват по график жителите на селата, за да имат възможност те да ползват услуги от първа необходимост, без да пътуват до областния център.

    Проблемите с речните корита ще се решат, защото решенията трябва да вървят преди възможността за трагедии.

    Осветление, асфалтиране на основните улици и повече подкрепа за местните читалища, както и за изграждане на адекватна за 21-ви век канализация, ще бъдат постигнати възможно най-скоро и БСП ще продължи да работи активно по тези въпроси, както и досега.

    Можете да подкрепите БСП с бюлетина номер 1 за общински съветници, за да има в Общинския съвет на Хасково повече представители, които да се интересуват от селата в община Хасково.

    БСП участва и с подкрепа за кандидат за кмет към Николай Ставрев, за когото на вота на 29 октомври избирателите гласуват с номер 69 в интегралната бюлетина.

    Купуването и продаването на гласове са престъпления!

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини