Съпругата на прокурора побойник Бисер Михайлов не помнела нищо

Съпругата на пернишкия прокурор Бисер Михайлов - Биляна Михайлова, която бе пребита от мъжа си късно снощи, твърдяла, че станалото между тях е битов конфликт. Михайлова вече е разпитвана като свидетел, но не била склонна да съдейства на разследващите, защото, обяснила тя, не помни нищо от случилото се, обяви зам. градският прокурор Христо Кръстев.

Сигналът за домашното насилие е подала дъщерята, която заварила майка си в безсъзнание на пода. На място пристигнали полицаи и следовател, а жената била отведена в болница, където е констатирано сътресение на мозъка. Биляна казала още, че не си спомня дали сама не е паднала. Съпругът й имал драскотина, която също не е ясно дали се е получила при сблъсъка или е причинена от друго.

Тепърва прокуратурата ще установява дали жената на прокурора е била жертва на насилие и преди. Няма данни юмручното право да е станало под въздействието на алкохол и наркотици

Бисер Михайлов ще остане в ареста за 72 часа и предстои да му бъде повдигнато обвинение за домашно насилие и нанасяне на средна телесна повреда, стана ясно още на брифинга на Софийската градска прокуратура.

По думите на градския прокурор на София Илиана Кирилова "по всяка вероятност ще се внесе искане до Висшия съдебен съвет за отстраняването на Бисер Михайлов". От обясненията й стана ясно, че по закон при задържане под стража на магистрат автоматично се счита, че той е отстранен от длъжност. 

Наблюдаващият обвинител е оставил пернишкия си колега в ареста, защото живее под един покрив с жертвата.

"В ранните часове на днешния ден е получено съобщение, че магистратът е нанесъл телесна повреда на жена си в условията на домашно насилие. Дежурен следовател при СГП е посетил местопроизшествието, като е извършил оглед и е образувал досъдебно производство за нанесена средна телесна повреда в условията на домашно насилие. Извършени са разпити на свидетели и освидетелстване на лица. Ще бъде назначена съдебно-медицинска експертиза и делото ще бъде докладвано на прокурор при СГП, който да извърши преценка дали са налице достатъчно данни за привличане на магистрата в качеството на обвиняем и съответно за взимане на мярка за неотклонение спрямо него", обясни Илиана Кирилова.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини