Протести на миньори и енергетици, вдигат блокадата на магистрала Тракия и Прохода на Републиката

На четиринадесетия ден от протеста миньорите и енергетиците решиха да прекратят блокадата на магистрала "Тракия". Демонстрантите събраха палатките, разположени на аутобана. 

Очаква се движението да бъде възстановено днес преди обяд. Преди да бъде пуснато движението ще има инспекция от полицията.

"Ние не отстъпваме, ние просто се оттегляме от блокадите и продължаваме с последващи действия, с които мислим, че могат да се постигнат нашите искания. Няма да се откажем, продължаваме да търсим подкрепата от целия български народ и ще продължим до край", заяви пред БТА синдикалният лидер от КТ Подкрепа в ТЕЦ "Марица-изток 2" Бисер Бинев.

Бинев обяви, че от понеделник започва подписка, чрез която над 50 на сто от работещите да се обявят за ефективна стачка в ТЕЦ "Марица Изток 2" и "Мини Марица-изток".

Снощи хиляди жители на Стара Загора, сред които енергетици, миньори и техните семейства, се включиха в "протест в защита на българската енергетика", който се проведе пред сградата на Областна администрация в града. Те затвориха за повече от половин част и възлово кръстовище между булевардите "Цар Симеон Велики" и "Свети Патриарх Евтимий" в Стара Загора, съобщава БТА.

Протести имаше и в София, Перник, Плевен, Димитровград, Враца, Бургас, Сливен, Русе, Габрово.

Ще бъде вдигната блокадата и на Прохода на Републиката. Предстои инспекция от агенция "Пътна инфраструктура" и полицията, след това движението ще бъде възстановено. Очаква се това да стане утре преди обяд, съобщава БНР.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини