Правителството вдигна заплатата на изпълнителния директор на НАП с 950 лв.

Със свое решение правителството увеличи и основната месечна заплата на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите (НАП) на 7000 лв., от 1 октомври т.г., съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Това е първа промяна на основна месечна заплата за лице, заемащо тази длъжност, след 2021 г., като до момента основното месечно възнаграждение на изпълнителния директор на НАП е било в размер на 6050 лева. Отчетена е спецификата на работа и отговорностите на изпълнителния директор, като решението е обусловено от приноса на ръководителя на НАП за успешното изпълнение на основните стратегически и оперативни цели на приходната агенция, свързани със събираемостта на приходите, доброволното изпълнение на задълженията на данъчно задължените лица и развитието на предоставяните електронни услуги от НАП.

Правителството прие Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на финансите за 2023 г. в размер на 25 млн. лв. за увеличаване на възнагражденията на служителите в НАП и в Агенция „Митници“. С постановлението се реализира цялостна политика по доходите в приходните агенции, като ще се подобри балансът в нивата на заплащането на служителите в двете институции. Взема се предвид, че агенциите предприемат все повече мерки за модернизация и адекватност на администрацията за изпълнение на заложените планове за приходи и тяхната събираемост. Увеличението на заплатите на служителите ще създаде условия за засилване на мотивацията за изпълнение на целите на приходните агенции, се посочва в съобщението.

БТА припомня, че рекордна събираемост на приходи регистрираха НАП и Агенция „Митници“ през първите три месеца от годината. Преизпълнението в приходната част на Агенция „Митници“ е около 500 млн. лева.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини