Център за високи постижения в професионалното образование и обучение ще бъде създаден в Перник

Център за високи постижения в професионалното образование и обучение ще бъде създаден в Перник. Той ще се намира в Професионалната гимназия по техника и строителство (ПГТС) „Арх. Йордан Миланов“, съобщи за БТА заместник-директорът на училището инж. Цветелина Георгиева.

Този четвъртък в ПГТС ще се проведе официална церемония по започване на изпълнение на заложените проектни дейности. Договорът за изграждането на центъра е на стойност 3 456 630, 56 лв., от които 2 880 525, 27 лв. е безвъзмездното финансиране.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския съюз по Механизма за възстановяване и устойчивост, съфинансиран от държавния бюджет на Република България. Дейностите са подкрепени от Министерството на образованието и науката и Изпълнителна агенция „Програма за образование“.

По проекта са предвидени за финансиране доставка и монтаж на оборудване и обзавеждане. В рамките на тази първа дейност ще се осигури модерна и високотехнологична материална база, с възможност за съвременно обучение по професионална подготовка на учениците в рамките на училищното образование.

По втората дейност от проекта ще бъде извършен ремонт на цялата сграда на учебното заведение. Той ще включва подмяна на ВиК, електрическа и отоплителна инсталация, мрежова свързаност, видеонаблюдение и довършителни работи. Ще се осигури и достъпна среда за хора с увреждания, както и ще бъдат въведени енергоефективни мерки.

В рамките на втората дейност ще се ремонтират и помещенията, които ще формират бъдещия STEM център, допълни Георгиева. Срокът на договора по проекта е 32-месечен.

Центърът за високи постижения в професионалното образование и обучение ще бъде единственият за област Перник.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини