Представиха официално първия Nio Phone

Изображение 1 от 2

    Китайският производител на електрически автомобили Nio проведе събитие, по време на което разказа за постиженията си, сподели плановете си за бъдещето, както и представи смартфона Nio Phone. В ексклузивно интервю за CNBC съоснователят и президент на компанията Цин Лихун заяви, че се очаква устройството да си купят поне половината от потребителите на електромобили Nio.

    Той добави обаче, че смартфонът е достъпен за всички потребители в Китай, а не само за собствениците на автомобили на марката. Лихун отбеляза, че мобилното приложение на Nio има 600 000 активни потребители дневно, което е около 1,5 пъти повече от броя на потребителите на електрическите автомобили на компанията. Така че Nio вече разполага с определен брой потенциални купувачи на смартфони, а в бъдеще техният брой само ще нараства.

    Устройството обещава да предложи допълнителни функции за собствениците на електромобили Nio. Въпреки че Nio Phone прилича на типичен смартфон, той е оборудван със специален бутон за използването му като ключ за автомобил. Смартфонът също така е в състояние лесно да се свърже с автомобила, например, позволявайки на потребителя да прехвърли видео разговор от мобилното устройство към системите на автомобила, добави Лихун.

    Смартфонът Nio Phone се захранва от осемядрен процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. Устройството разполага с до 16 GB оперативна памет и до 1 TB флаш памет. Батерията е с капацитет 5200 mAh и поддържа 66W бързо кабелно зареждане, 50W бързо безжично зареждане и 10W безжично реверсивно зареждане. Екранът на Nio Phone с диагонал 6,81 инча поддържа 2K резолюция и 120Hz честота на опресняване. С максимална яркост от 1800 cd/m2, екранът предлага покритие на цветовото пространство DCI-P3. За заснемане на снимки и видеоклипове смартфонът разполага с тройна камера с 50МР основен сензор, както и с ултраширокоъгълен 50МР модул и 50МР камера с перископно оформен телефото обектив.

    Висококачественият звук е гарантиран от високоговорителите с поддръжка на Dolby Atmos. За управление на смартфона се използва патентован интерфейс SkyUI, базиран на Android. Nio Phone поддържа ултрашироколентова комуникация UWB, което позволява да се използва като цифров донгъл за електрическите автомобили Nio. Смартфонът може да поддържа връзка с няколко електрически автомобила едновременно. Освен това Nio Phone поддържа отключване на електромобили с помощта на технологията NFC, която може да се използва дори когато батерията е изтощена (в рамките на 48 часа).

    Производството на моделът се осъществява от Weilai. Nio не планира да пусне смартфона в Европа - поне докато пазарът не стане по-голям, отбеляза Лихун. В зависимост от конфигурацията Nio Phone ще струва между 6 490 юана (около 890 щ. долара) и 7 499 юана (около 1027 щ. долара).

    Източник: dir.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини