Зърно и въглища: Два протеста влизат в центъра на София днес и утре

Два протеста ще блокират центъра на София днес и утре. Първоначално обявеният за днес протест на зърнопроизводители и техни поддръжници от други агросектори снощи беше отложен за сряда. Днес обаче пред Министерския съвет ще протестират миньори от въгледобива, водени от двата най-големи синдиката - КНСБ и "Подкрепа".

Протестът на зърнопроизводителите е провокиран от решението на властта да не иска удължаване на забраната за внос на украинско зърно. Протестът на синдикатите от въгледобива няма конкретен повод и бе обявен вчера, след като стана известно, че по същото време в София ще протестират фермерите. Синдикатите обещаха, че в центъра на столицата по обяд ще пристигнат хиляди миньори. В късните часове на понеделник обаче зърнопроизводителите решиха да отложат похода на тракторите си за сряда.

От МВР съобщиха, че след среща с инициативния комитет на протестиращите зърнопроизводители е постигнато съгласие протестът да не влиза в централните части на София. Земеделската техника ще бъде разположена в района на Долни Богров. Това съобщиха вчера и самите земеделци, като уточниха, че утре (20 септември) протестът им ще бъде пред Министерския съвет.

Сутринта на територията на страната нямаше затворени пътища. Това съобщиха още от МВР. Граничните пунктове работят с нормален ритъм, уточниха от министерството.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини