Трейлър на „One Life“ с Антъни Хопкинс, Джони Флин и Хелена Бонъм Картър

Новият филм на Warner Bros. One Life разказва история, вдъхновена от реални събития, поверена на майсторството на Антъни Хопкинс. Привилегия за всеки фестивал в света е възможността да покаже подобна творба в програмата си – световната премиера на филма беше преди дни в Торонто и имаме възможност да хвърлим поглед на трейлър, който ни запознава със сър Никълъс Уинтън, спасил деца от нацистите в кошмара на Втората световна война.

В основата на One Life е книгата на Барбара Уинтън „If It’s Not Impossible…The Life Of Sir Nicholas Winton“ – дъщерята на героя в тази история, която напусна този свят преди година. Сценарият е дело на Лусинда Коксън и Ник Дрейк, режисьор на филма е Джеймс Хоус.

One Life разказва истинската история на сър Никълъс „Ники“ Уинтън, млад брокер в Лондон, който в месеците непосредствено преди Втората световна война успява да спаси 669 деца от нацистите. През месец декември 1938 година той посещава Прага и открива там семейства, избягали от нацисткия режим в Германия и Австрия, които живеят в ужасяващи условия – без подслон и храна, в ужас от очакването нацистите да продължат инвазията. Уинтън незабавно осъзнава, че трябва да изпревари предстоящия ужас и прави всичко възможно той и колегите му да спасят колкото се може повече деца, преди границите да бъдат затворени… 50 години по-късно Ники все още е преследван от мисълта за децата, които не е успял да изпрати в Англия. Той получава покана за участие в телевизионно шоу на ВВС, което се излъчва на живо – That’s Life!, и там екипът му поднася изненада, като го представя на някои от спасените от него хора. Именно тогава Уинтън успява да превъзмогне измъчващата го вина и скръб, които той носи в себе си през целия си живот.

Заедно с легендарния Антъни Хопкинс, в актьорския екип на One Life са още Джони Флин, Хелена Бонъм Картър, Лена Олин, Джонатан Прайс, Ромола Гараи, Алекс Шарп, Саманта Спиро и др. Продуценти са Яйн Канинг, Емил Шърман, Джоана Лори и Гай Хийли – чрез BBC Film и See-Saw Film.

Премиерата във Великобритания е на 5 януари 2024 г. 

Източник: http://operationkino.net/

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини