Китайската полиция осуети първия гей конкурс за красота

Пекинската полиция попречи на провеждането на първия гей конкурс за красота в страната, съобщиха Франс прес и Асошиейтед прес, позовавайки се на организатор на събитието. Конкурсът Мистър Гей Китай, който предвиждаше и модно шоу, щеше да се състои в скъп столичен нощен клуб, но бе спрян от полицията час преди началото си.

Казаха, че проблемът не е в характера на събитието, тоест че е хомосексуално, а по-скоро в това, че не е спазена процедурата, каза Вън Чжан. Полицията му обяснила, че е трябвало да поиска разрешение за събиране, включващо представление, в случая - сценично шоу.

Конкурсът бе анулиран въпреки направената на същото място предишната вечер репетиция. Местни медии също разгласиха събитието.

Чжан се надявал конкурсът да е нова стъпка към по-голяма осведоменост за хомосексуалните в страната, където гейовете често биват дискриминирани и отлъчвани от обществото, допълва БТА.

За титлата "Мистър Гей" щяха да се борят осмина кандидати, с идеята победителят да представи страната в световния конкурс, който ще се състои през февруари в норвежката столица Осло.

Мисля, че конкурсът беше анулиран, защото става дума за хомосексуалисти, отбеляза за АФП един от членовете на журито.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини