Русия удари пазар в Константиновка

Жертвите на руския ракетен удар в Константиновка в Украйна вече са 17, а ранените са 32, предаде Укринформ, като се позова на съобщение в "Телеграм" на украинския вътрешен министър Игор Клименко. Операцията по издирване и спасяване е приключила.

"Към 18:00 ч. в резултат на руския обстрел са загинали 17 души, а 32 са ранени", се казва в съобщението на министъра.

Както съобщи Укринформ в сряда, руските сили са поразили централния пазар в Костантиновка, в Донецка област.

Говорейки за удара срещу града, президентът на Украйна Володимир Зеленски отбеляза, че руската армия винаги удря цивилни граждани, когато украинските отбранителни сили постигат успехи на фронта.

ЕС определи атаката по пазара в Константиновка в Донецка област като варварско нападение, извършено от Русия

"Русия продължава да тероризира цивилното население", каза говорител на ЕС.  "Умишлените атаки срещу цивилни са военни престъпления. Всички онези, които дават заповеди, извършителите и съучастниците на тези жестокости ще трябва да дават сметка за действията си", каза говорителят.

Германската външна министърка Аналена Бербок определи удара в Константиновка като престъпление срещу човечеството.

Говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер осъди бруталните руски атаки срещу Украйна.

"Тези брутални атаки от страна на Русия подчертават необходимостта да продължим да подкрепяме украинския народ в отбраната на неговата територия", заяви тя.

Координаторката на ООН за хуманитарната помощ за Украйна Дениз Браун също осъди атаката в Украйна. Тя подчерта, че това е една долна атака, извършена срещу оживен пазар в Константиновка, в която са били убити и ранени десетки възрастни и деца в един раздиран от войната район.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини