Общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Брезник е с ново помещение за развиване на дейностите си

Общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР) в Брезник е с ново помещение за нуждите на дейността си. Това съобщи за БТА председателят ѝ инж. Петър Петров.

Помещението се намира на първия етаж на Общинския исторически музей (ОИМ). До скоро е използвано като картинна галерия, в която местни художници са излагали платната си.
Предложение за преотстъпването му на бившите военнослужещи е дошло от директора ОИМ Емилия Велинова. Тя е депозирала докладна записка до Общинския съвет в Брезник, която е разгледана и приета от съветниците. Помещението, което е с площ от 18 квадратни метра, е предоставено за безвъзмездно ползване за срок от 10 години. Съвсем скоро то ще бъде снабдено и с нужното оборудване.

До момента членовете на СОСЗР в Брезник са използвали друг офис на втория етаж в сградата, който обаче преди месеци бе ремонтиран и пригоден в зала с постоянна експозиция, наречена „Брезник и Пети конен полк във войните за национално обединение на България“. Именно това е наложило и преместването.

Картините от арт галерията са експонирани в ремонтирано помещение в сградата на ОИМ.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини