Мъжете, които помагат в домакинството, получават секс в изобилие

Мъжете, които изпълняват съвестно домакински задължения, получават повече секс, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от американско проучване, обхванало близо 7000 семейни двойки, предаде БТА.

Изследването на специалисти от университета на Монклер в Ню Джърси и университета на Аризона опровергава идеологията, че "времевата криза" или липсата на време убива страстта. 

"Във време, когато животът е по-сложен и напрегнат, предприемчивите съпрузи откриват начини успешно да се справят с многобройните си задължения", обяснява Констанс Гейджър от изследователския екип.

Същевременно изследване сред служителки в Австралияе показало, че негодуванието на жените срещу тежестта от домакинската работа понижава либидото им. "Чувствата на жените към съпрузите им се определят от възприятието им за справедливо разпределение на задълженията у дома. Ако факторът "негодувание" е висок, от това страда интимният живот на двойките. От тази гледна точка най-добрият сексуален помощник на мъжа се оказва прахосмукачката", казва Барбара Поукок от университета на Южна Австралия.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини