Калин Стоянов: За момента няма заподозрян за убийството на Алексей Петров

За момента няма заподозрян за убийството на Алексей Петров. Това заяви на брифинг в Министерския съвет министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. 

„Текат оперативно-издирвателни мероприятия. Има множество установени факти и обстоятелства, които следва да бъдат щателно проверени“, уточни Стоянов. Той увери, че по случая работи голям екип от криминалисти, който е в тесен синхрон с наблюдаващия прокурор. „Всички версии са възможни и ние работим по тях“, каза още министърът. 

Калин Стоянов подчерта, че не се е познавал и срещал с жертвата на убийството. 

Алексей Петров беше застрелян на 16 август в столичния кв. „Драгалевци“. Инцидентът е станал в 12:20 часа. При стрелбата пострада 48-годишна жена, която е била с него. Тя е настанена в Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина (УМБАЛСМ) „Н. И. Пирогов“. От болницата съобщиха, че след предприетото лечение животът й е вън от опасност. 

На журналистически въпрос, свързан с появилата се информация, че бившият следовател Петър Петров – Пепи Еврото е починал в Обединението арабски емирства, министър Стоянов отговори, че на този етап информацията не се потвърждава. 

Министър Стоянов коментира темата на брифинг пред медиите в Министерския съвет, на който мотивира предложението до президента да освободи от поста главния секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров. 

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини