3000 се съблякоха в метрото (видео)

Необичайна гледка трябваше да понесат пътниците в нюйоркското метро в неделя. Стотици млади хора се возеха по долни гащи.

Акцията, наречена „В метрото без панталони” (No Pants Subway Ride), е организирана от известна арт група,  IE - Improv Everywhere да не се бърка с Internet Explorer, набираща скорост в провеждането на скандализиращи мероприятия.

Участниците в акцията били разделени на няколко групи. Те се събрали на предварително определени станции близо до входовете на метрото. След това влезли по обичайния начин и се качили във вагоните. Вече бидейки вътре свалили всякакви дрехи, прикриващи долната част на тялото, така че от кръста надолу да останат по бельо. След това продължили да се държат по обичайния за този вид транспорт начин – някои си слушали MP-тройките, други четяли книга или вестник или просто си комуникирали с приятели. Това именно е второто от изискванията за участие в акцията – да се държат сякаш нищо необичайно не се случва. Първото, което се изисквало от участниците – именно оставането в гореописания вид от кръста надолу. Иначе в акцията можел да се включи всеки. Тази година това сторили 3000 души от двата пола, според сайта на организаторите.

Накрая полуголите арт-пътници напуснали метрото и се събрали в централната част на Манхатън, на Юниън скуеър.

Това е деветата мисия „В метрото без панталони”. В първата участвали само седем души. През 2006 г имало осем задържани от полицията за нарушаване на обществения ред, но впоследствие съдът ги оправдал.

Improv Everywhere създава сцени на хаос и радост на публични места. Създадена от Чарли Тод през 2001 г., Improv Everywhere е изпълнила над 100 мисии, използвайки хиляди агенти под прикритие. Групата е основана в Ню Йорк, но акции от сорта на тази се провеждат в цял свят.

http://improveverywhere.com/

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини