Inbrics M1: най-тънкият Android слайдер

Не можем да кажем, че помним името на Inbrics с нещо значимо, но представеният от тях на CES Android телефон определено изглежда респектиращо. Inbrics M1 представлява слайдер с много добър 3.7-инчов WVGA AMOLED дисплей, 3-мегапикселна камера, фронтална VGA камера, 16GB вградена памет, microSD разширителен слот други типични за подобни модели възможности. Това обаче, което е особено впечатляващо в този модел, е рекордно скромната му дебелина, като същевременно е налице пълноценна QWERTY клавиатура, която е изненадващо удобна за писане. Телефонът в момента използва Android 1.5, но от фирмата обещават операционната система да бъде обновена до Android 2.0 към момента на пазарния му дебют през март. Единственото в M1, което предизвиква не особено възхищение, е процесорът на Samsung с тактова честота 800 MHz, но изглежда интерфейсът работи върху него бързо, а във видеодемонстрацията по-долу можете да видите гладко възпроизвеждане на 720p HD видео.

От представянето на Inbrics на CES става известно, че фирмата е създала доста сериозен собствен интерфейс и софтуер, работещ върху Android, но особено атрактивни са опитите им да реализират мечтата на бъдещите обитатели на "цифров дом" - видеотелефония и предаване на медиа-информация от телефона към видеофон, телевизор, лаптоп и други устройства по DLNA връзка, или чрез точка за достъп, свързваща се към домашно кино през HDMI. За работа с медиа-файлове се използва подобен на Apple CoverFlow браузър, който не е с изключителна функционалност, но по ниво на атрактивност надминава в пъти стандартния медиа-браузър на Android, както и включва някои доста атрактивни специално създадени уиджети.


Идеите на Inbrics са да привлекат вниманието на някой от големите американски оператори и да пуснат ребрендирана версия на телефона специално за САЩ, така че сроковете на пазарния дебют и цената засега остават доста мъгляви. Едно със сигурност е факт - ако в близко бъдеще M1 се появи на пазара, доста от сериозните играчи на Android пазара ще изпитват основателно притеснение за пазарния си дял.

Източник: tehnozona.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини