Арестуваха на Калотина мъж, опитал насила да изведе жена си в чужбина, за да я прави проститутка

На граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Калотина“ е задържан мъж, опитал се със заплаха да изведе от страната жената, с която живеел на семейни начала, за да я направи проститутка, съобщи на сайта си с малко по-друга терминология Главна дирекция "Гранична полиция".  

На 13 август на пункта на излизане от България пристигнал автобус, пътуващ за Австрия. При извършване на паспортния контрол 38-годишна българска гражданка потърсила съдействие от граничния полицай, заявявайки, че не иска да пътува за Австрия, но е принудена насила от мъжа, с когото живее на семейни начала. Жената се оплакала, че е била подложена на системен тормоз от спътника си, който ѝ взел документите, телефона и със заплаха я принуждавал да замине за Австрия, където да проституира.

Граничните полицаи са установили в автобуса 30-годишен мъж от козлодуйско село, за когото 38-годишната жена твърди, че я заплашва и принуждава да пътува. Той е задържан в ГПУ-Калотина. Работата по случая продължава.

38-годишната жена е потърсила полицейска закрила и ще бъде настанена в защитено жилище.

Междувременно две жени са били задържани за трафик на хора с цел сексуална експлоатация при акция на ГДБОП в началото на юли. При извършени претърсвания са намерени и иззети мобилни телефони, преносими компютри, бележници с водени отчети. Според първоначалните данни при набиране на жертвите, извършителите обещавали получаването на ежедневна сума в евро или 50% от стойността на предлаганите услуги.

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини