Путин и Пригожин на един и същ форум с африканци в Санкт Петербург

Ръководителят на частната военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин се появи изненадващо в кулоарите на срещата на високо равнище "Русия-Африка" в Санкт Петербург, на която участва руският президент Владимир Путин месец срещу т. н. метеж срещу руското военно ръководство и марша към Москва на ЧВК "Вагнер". Снимката на Готвача на Путин беше публикувана от ръкoводителя на Русский дом в Централно-африканската република Дмитрий Ситий и, ако е истинска, а вероятно е, това би означавало, че Пригожин има свободен достъп до събитие, на което присъства и Владимир Путин.

Началникът на руския културен център в Централноафриканската република (ЦАР) Дмитрий Сити публикува днес снимка във "Фейсбук", на която Пригожин разговаря в Сантк Петербург с посланика на африканската страна в Русия.

Посланикът публикува първата снимка от срещата с него, написа Ситий, който е смятан за отговорник на "Вагнер" за цивилните операции в Африка. Снимката показва цялата ситуация около Пригожин от друга светлина и вероятно е доказателство за подготовката на Евгений Пригожин да прехвърли вагнеровци към Африка.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини