Община Перник въвежда над 80 модерни електронни услуги за граждани и фирми

Община Перник въвежда над 80 модерни електронни услуги за граждани и фирми.
Това бе обявено днес от зам.-кметът Стефан Кръстев по време на представяне на новата платформа и мобилно приложение, които са достъпни в официалния сайт на община Перник - https://pernik.bg , както и в Google Play.
„Преминаването към електронни услуги е важна стъпка към модернизацията и развитието на общността. Допреди броени дни гражданите на Перник имаха достъп до едва няколко на брой електронни услуги. Броят им от днес вече е 84, което е голяма крачка напред в подобряване на електронното управление и дигитализацията на община Перник“, сподели Кръстев.
Той добави, че след няколко годишни системни усилия по преодоляване на значителното изоставане в областта на електронното управление, в момента община Перник е осигурила необходимата база, така че гражданите и фирмите вече имат достъп до модерни и удобни електронни услуги, които опростяват и подобрят значително комуникацията с администрацията.
Въведените 84 електронни услуги предоставят нова възможност на гражданите и фирмите да искат и получават по електронен път административни услуги. Услугите са достъпни не само от компютър, но и чрез мобилни телефони и таблети с версия на Андроид над 7. Това осигурява изключително удобство и гъвкавост, като позволява на гражданите и фирмите в общината да използват услугите по всяко време и от всяко място.
Наличните електронни услуги покриват над 90% от нуждите на гражданите и фирмите, но броят им ще нараства, за да отговори по най-добрия начин на променящите се нужди на общността. Община Перник е решена да продължи своето развитие в областта на електронното управление, като предоставя повече, по-надеждни и по-качествени електронни услуги, които отговарят изцяло на изискванията на Министерството на електронното управление на Република България и покриват очакванията и нуждите на нашите съграждани.
С въвеждането на новите електронни услуги община Перник се стреми да създаде модерна и ефективна администрация, която се адаптира към дигиталната епоха. Започналият процес позволява осигуряването на по-бърз и по-ефективен достъп до услугите, намалявайки бюрокрацията и оптимизирайки административните процеси, а гражданите и фирмите вече имат възможност да избират от богат набор с услуги, които отговарят на техните конкретни нужди.
За да обезпечи сигурността и защитата на личните данни на гражданите, община Перник инвестира във висококачествена Кибер сигурност и технически решения, които гарантират защитата на информацията при предоставянето на електронни услуги.
Предоставянето на широк набор от електронни услуги е един от поетите и изпълнени ангажименти в управленската програма на кмета Владимиров, както и плод на последователни усилия, положени през целия мандат. Новите електронни услуги ще подобрят достъпността, удобството и ефективността на взаимодействие с местната власт, като същевременно ще дадат силен тласък на развитието на местната икономика и подобряването на бизнес климата.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини