Warner Bros. Discovery дава зелена светлина на испаноезичния трилър "When nobody sees us"

Warner Bros. Discovery (WBD) обяви днес, че дава зелена светлина и започва производството на 8 x 50" Max Original "When nobody sees us" по едноименния роман на Серхио Сария, издаден от Espasa. Даниел Корпас ръководи сценарния екип в сътрудничество с Артуро Руис и Иса Санчес. Енрике Урбизу (Няма да има покой за нечестивите, La caja 507, Деветата порта). Сериалът се продуцира за WBD от Zeta Studios, които стоят зад  Elite и El Vecino на Netflix.

Ситуиран сюжетно на драматичния фон на испанските празненства по случай Страстната седмица, "When nobody sees us" е трилър, с главни герои две полицайки, които се опитват да разкрият серия от престъпления в едно уникално място - Морон де ла Фронтера, в политическия и културен регион на Севиля, така наречената "дълбока Испания" и дом на една от най-големите международни военни бази на САЩ.

"When nobody sees us" е първата продукция от Испания, обявена за Max, подобрената стрийминг услуга на WBD, която съчетава цялата HBO Max с любими филми от discovery+ в една платформа. В момента Max се предлага в САЩ и се разпространява в Латинска Америка по-късно тази година, а oт 2024 г. ще замени съществуващата платформа HBO Max в 22 европейски държави, включително в България.

Морон де ла Фронтера, Страстна седмица 2023 г. Град във вътрешността на Андалусия, Южна Испания, разположен до военновъздушна база на американската армия. Лусия Гутиерес е сержант от испанската Гражданска гвардия, която разследва странното самоубийство на свой съсед и някои подозрителни събития, случили се по време на първите процесии през Страстната седмица. Магали Кастийо е специален агент от Военната полиция на армията на САЩ. Тя е зпратена в базата в Морон де ла Фронтера, за да открие местонахождението на изчезнал американски войник, който изглежда е свързан със сенчестия бизнес на полковник Дъглас Хупен, началник на военновъздушната база, и един подмолен морски пехотинец, лейтенант Андрю Тейлър. Полицайките откриват, че двете разследвания са свързани, че случаят е по-заплетен, отколкото са предполагали първоначално, и че в него са замесени както жителите на град Морон, така и американските военни от близката база.

"През професионалната си кариера съм направил няколко трилъра с различна интензивност и тематика. "When nobody sees us" за мен е първото и вълнуващо навлизане в детективския жанр, особено с водещи дамски роли.  Нашите главни героини - Лусия и Магали, едната от испанската Гражданска гвардия, а другата от американската Военна полиция, споделят загадки, опасности и тайни. И като тон, и като ритъм това е ново приключение за мен", обяснява режисьорът Енрике Урбизу.

"When nobody sees us" е залог за най-чист трилър, в който се изследват граници в тематиката и повествованието. Разбира се, налице е отсечената линия между доброто и злото, но също така и сблъсъците между два начина на живот, между държави и култури, както и тежестта на традициите. Вярваме, че Енрике Урбизу разполага с всички инструменти, за да разкаже тази история, която ще изненада и ангажира всички ни, независимо от коя страна на границата се намираме", коментира изпълнителният продуцент Мигел Салват за Warner Bros. Discovery.

Антонио Асенсио, президент на Zeta Studios, споделя: "Много е вълнуващо да видим как проект, на който сме посветили толкова много време и обич, се реализира. С откриването на трилогията от романи на Серхио Сариа видяхме възможността да разработим поредица със силен международен характер, като Страстната седмица и американската база в Морон са фон за граничен трилър с невиждана досега в испанската нашата фантастика амбиция. Превръщането му в реалност в сътрудничество с Warner Bros. Discovery, под режисурата на Енрике Урбизу и сценария на Даниел Корпас, формира амбициозен проект."

Антонио Асенсио, Палома Молина и Салвадор Ягуе са изпълнителни продуценти за Zeta Studios. Мигел Салват, Антонио Трашорас и Патрисия Нието са изпълнителни продуценти за Warner Bros. Discovery. Продуцентските услуги за сериала се предоставят от Cuando Nadie Nos Ve La Serie, S.L., компания на Zeta Studios, за Warner Bros. Discovery.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини