Пороят в София затвори ключови улици и кръстовища

Ключови улици и кръстовища в столицата бяха затворени с часове.

През системата 112 са получени 121 сигнала за завирявания, наводнени улици, мазета и счупени клони и дървета, като най-много те са в кв.“Симеоново“, „Драгалевци“, кв.“Витоша“. Аварийните екипи са отработили 105 сигнала към момента, работата продължава. Продължава и наблюдението на нивата на реките и язовирите, като няма опасност от разливи.

„Ситуацията е овладяна. Градският транспорт се движи нормално. Всички екипи бяха на терен през нощта. Продължаваме да следим обстановката, тъй като прогнозата отново е за оранжев код за дъжд днес”, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

В момента контролирано се изпускат язовирите, следят се и нивата на реките. Повишено е нивото на най-ниската точка на река Искър с около 80 см, но няма опасност за населението, увери кметът на столицата.

Поради обилните валежи в София временно бе затворено за движение кръстовището на Лъвов мост. Затворено бе и движението по южното платно на Софийския околовръстен път между бул. "Симеоновско шосе“ и бул. “Черни връх“.

Оранжев код за обилни валежи на 16 юни е обявен за областите Видин, Монтана, Враца, София област, София град, Ловеч, Габрово, Перник и Пазарджик. За Видин, Монтана и Враца е в сила и оранжев код за гръмотевична активност. Това се посочва на страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини