Бела Монтоя - жената, която "оживя", след като бе обявена за мъртва

Може и да звучи като сцена от филм на ужасите, но се оказва истинска история. След като жена от Еквадор почива и вече е поставена в ковчег, роднините ѝ разбират, че тя всъщност е още жива.

След подозрение за претърпян инсулт 76-годишната Бела Монтоя е обявена за мъртва от лекар в град Бабахойо. Както и би следвало в една такава ситуация, тя е поставена в ковчег и отведена в погребален салон, където роднините ѝ провеждат бдение преди планираното ѝ погребение.

Пет часа по-късно хората отварят ковчега, за да преоблекат жената преди погребението, но с изумление откриват, че тя всъщност диша.

"Майка ми започна да движи лявата си ръка, отвори очите и устата си, бореше се да диша", разказва синът ѝ Гилберт Балберан за момента, в който осъзнава, че майка му е все още жива.

Един от опечалените дори прави видео, в което показва как жената лежи в отворен ковчег и се мъчи да диша, докато друг се оплаква, че линейката, която са извикали, все още не е пристигнала.

Минути по-късно пожарникарите пристигат, преместват оживялата покойница от ковчега в носилка и я отвеждат обратно в същата болница, където е била обявена за мъртва.

Пред еквадорските медии синът ѝ казва, че тя е в интензивно отделение, но е контактна. "Майка ми е на кислород, сърцето ѝ е стабилно."

По случая вече се е задействала комисия към Здравното министерство на Еквадор, която ще разследва.

Синът Гилберт Балберан разказва, че е закарал майка си в болница около девет сутринта, а по обяд лекарят му е съобщил за смъртта ѝ. Обявената причина е сърдечно-белодробен арест след прекаран инсулт.

От BBC напомнят, че случаят с Бела Монтоя не е първият, при който човек "оживява" след като първоначално е обявен за починал. През февруари, докато лежи в погребален дом в щата Ню Йорк, 82-годишна жена се оказва, че все още диша. Три часа по-рано тя е била обявена за мъртва от служители в старческия дом, в който е пребивавала.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини