Джордж Сорос предава империята си на своя син Александър

Американският милиардер и филантроп Джордж Сорос предава контрола над своята империя от фондации, оценявана на 25 милиарда долара, на сина си Александър Сорос, съобщи в. "Уолстрийт джърнъл".

Мразен от ултраконсерваторите, честа мишена на антисемитите, Джордж Сорос започва през 80-те години на миналия век да създава системата от фондации "Отворено общество", която инвестира по целия свят в различни каузи – от икономически и правосъдни реформи до правата на малцинствата и бежанците, както и в свободното слово, отбелязва Франс прес.

Деветдесет и две годишният Сорос сега е решил да предаде щафетата на 37-годишния си син.

В интервю за "Уолстрийт джърнъл", публикувано днес, Александър Сорос казва, че е "по-политизиран" от баща си и че го тревожи идеята, че бившият президент републиканец Доналд Тръмп може да бъде преизбран в Белия дом през 2024 година. "Бих искал парите да не играят толкова голяма роля в политиката, но след като другата страна го прави, ние също ще продължим да го правим", заяви той за икономическия вестник.

Под неговото ръководство "Отворено общество" се очаква да продължи по същия път – подкрепа за демокрациите и за американски политици от левицата, но също така да се добавят други каузи като правото на аборт и равенството между половете.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини