Две катастрофи през уикенда в областта,мотоциклетист попадна в Спешното отделение

Две са пътните произшествия в областта през последните три дни. 35-годишен мотоциклетист пострадал при катастрофа на 2 юни около 14,30 часа по пътя от село Кирково към ГКПП „Маказа“. Водачът загубил контрол над управлението и се блъснал в метална еластична ограда. Екип на Филиала на спешна помощ в Кирково транспортирал пострадалия до Спешното приемно отделение в Кърджали, където бил прегледан и освободен. Тестът за алкохол е с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП. На 4 юни около 12 часа на главния път в района на село Седлари 40-годишен с „Хюндай“ блъснал елен на пътното платно. Не е констатирана употреба на алкохол от водача. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП.

За противозаконно отнемане на моторно превозно средство 57-годишен е бил задържан в РУ-Ардино. На 2 юни е подадена жалба за кражба на мотопед, паркиран в центъра на село Бял извор. В хода на проверката и организираните издирвателни действия е установен извършителят, който изоставил моторното превозно средство в селото. Проверката по случая е по чл.346, ал.1 от Наказателния кодекс и се извършва от полицейския участ в село Бял извор.

         Досъдебно производство за управление на моторно превозно средство от неправоспособен водач е образувано в РУ-Кирково. 19-годишен се придвижвал с лек автомобил „Рено“ и при проверка се оказало, че не притежава свидетелство за правоуправление. При направена справка от полицейски служители било установено, че водачът вече е бил наказван по административен ред за същото деяние и го извършва повторно в едногодишен срок. Разследващ полицай продължава работата по случая.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини