Били Джоел ще сложи край на рекордната си поредица от концерти в Ню Йорк през 2024 г.

Певецът Били Джоел ще сложи край на редовните си концерти в "Медисън Скуеър Гардън" през юли 2024 г. след своето рекордно 150-то шоу там, съобщи АП.

„Трудно е да се повярва, че имахме възможността да правим това в продължение на 10 години“, каза Джоел. „Сега съм на 74. Догодина ще съм на 75. Числото ми се струва хубаво.“

Началото на рекордната поредица от изпълнения бе през януари 2014 г., когато музикантът започна да изнася по един концерт в нюйоркския комплекс всеки месец. Първоначалният план, както каза Джоел още тогава, беше концертите да продължат, „докато има търсене“.

През януари 2015 г. Джоел подобри собствения си рекорд за най-много последователни музикални изпълнения (13 концерта) в залата, а през юли 2015 г. певецът подобри още един рекорд – за най-много изпълнения за цял живот в "Медисън скуеър гардън".

Джоел е най-известен с песните „It's Still Rock and Roll To Me“, „We Didn't Start the Fire“ и „Tell Her About It“. Носител е на шест награди „Грами“ и е включен в Залата на славата на рокендрола и Залата на славата на автори на песни.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини