Зеленски обяви, че е утвърдено решението за контраофанзивата

На заседание на Щаба на Върховния главнокомандващ беше одобрено решение относно сроковете за придвижване на украинските войски.

Това съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски във вечерното си видеообръщение към украинците. По време на заседанието на Ставката той изслуша докладите на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни и командващите оперативни райони, съобщи Униан.

"Не само обезпечаването с боеприпаси, не само подготовката на нови бригади, не само нашата тактика. Но и сроковете. Това е най-важното. Сроковете относно това как ще се движим. Ще го направим. Решенията са взети", каза Зеленски.

Президентът благодари на подготвените военнослужещи. Той каза още, че сега се подготвят съвместни стъпки с партньорите за укрепване на защитата за активни действия. "Няма и няма да има алтернатива на пълното освобождаване на нашата земя, на пълната защита на нашите ценности", подчерта той.

Контранастъплението на Украйна - какво се знае

Припомняме, че наскоро съветникът на ръководителя на канцеларията на президента Михаил Подоляк каза, че въоръжените сили на Украйна вече провеждат контранастъпателни действия.

По-късно той обясни думите си, като отбеляза, че контранастъплението не е едно събитие, а поредица от действия, сред които е унищожаването на войските на Руската федерация в различни направления.

Игор Жовква, заместник-началник на кабинета на президента, каза, че очакваната контраофанзива ще започне, след като Украйна получи оръжията, които е поискала от своите съюзници.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини