Временна организация на движението в „Орфей“ на 27 и 28 май

Хасково е домакин на Българския шампионат по автомобилизъм затворен маршрут „Писта Хасково“ 2023. Във връзка с провеждането на първия кръг се налага временна организация на движението в квартал „Орфей“ през почивните дни, информираха от общинска администрация.

В събота, 27 май, от 12:00 часа ще бъде въведена временна организация на движението в кв. „Орфей“. Тренировките на автомобилистите започват в 13:00 часа в четирите серии: „Лада“, „Спорт“, „Тунинг“ и „Макс“.

В неделя, 28 май, специалната организация на движение ще бъде въведена в 10:00 часа. В 10:30 часа е официалното откриване на шампионата, а първите стартове започват в 11:00 часа.

Временната организация за безопасност на движението се въвежда за:

– 27.05.2023 година от 12.00 ч. до 17.00 ч.;

– 28.05.2023 година от 10.00 ч. до 14.30 ч.

По бул. „Васил Левски“ - в участъка от кръгово кръстовище на ул. „Ком“ до пътен възел „Орфей“, пътна връзка за бул. „Раковски“ – посока Димитровград, пресичане на бул. „Раковски“, качване на пътен възел „Орфей“, бул. „Васил Левски“ – посока улица „Пловдивска“, връщане по същата улица, слизане по пътна връзка, бул. „Раковски“ до предварително приготвено пресичане на разделителната ивица срещу бензиностанция „EKO“, преминаване по източното платно на бул. „Раковски“, пътна връзка на кв. „Орфей“, по бул. „Васил Левски“ включване в локалното платно, пресичане на зелената ивица до подлез „Орфей“, включване в директното трасе на бул. „Васил Левски“ до кръгово кръстовище на ул. „Ком“, включително и кръговото кръстовище.

Шофьорите, които напускат или влизат в града, ще преминават по обходни маршрути. Движението ще се насочва по съседни улици и сигнализирането ще се извърши с пътни знаци и органите на реда.

Във връзка с провеждащото се рали на 27 и 28 май 2023 г. и маршрутите на тролейбуси и линия №104 на електроавтобус ще бъдат променени, както следва:

1. Тролейбусите ще бъдат заменени с автобуси и ще се движат по маршрут: ЗММ-ЖП гара – Окръжна болница – Автогара – бул. „Раковски“ – ул. „Дунав“ – бул. „Васил Левски“ – бул. „Съединение“ – ЗММ

2. Линия 104 – електроавтобус ще се движи по маршрут: Бившия ДАП – бул. „Освобождение“ – бул. „България“ – бул. „Съединение“ – бул. „Раковски“ до кръговото на бул. „Раковски“ и обратно.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    И
    И
    2 -2
    12:52, 28 май 2023
    Защо това рали не е извън града , можи да се правят магазини извън града , а едно рали , с много шум , почивните дни хората да не могат да спът , срам и позор Дечев ✋...махай се за нищо не ставаш , подметка на Борисов.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини