Пълно единодушие на сесията за предоставяне на 40дка терен за изграждане на болница и медицински университет

Общинските съветници в Кърджали гласуваха единодушно решението за предоставяне на близо 40 дка терен за изграждане на високотехнологична болница и медицински университет. 40 гласа от 40 присъстващи в залата дадоха своето „за”.

Според решението на днешното заседание статутът на новообразуваните имоти се променят от публична общинска собственост в частна такава.

„В случай, че инвестиционните намерения не бъдат реализирани в рамките на новообразуваните УПИ VI с отреждане за здравни и образователни дейности, с площ от 29968 кв.м. и УПИ V с отреждане за съпътстващи дейности към здравни и образователни дейности, с площ от 7100 кв.м., цитираните УПИ възстановяват статута си на публична общинска собственост”, гласи трета точка от гласуваното от общинските съветници решение.

„Искам да изразя нашата благодарност и признателност към всички лекари, здравни заведения, МБАЛ и на поликлиниките, към личните ни лекари, които са били, са и ще бъдат основа на здравеопазването в Кърджали. Сегашната инвестиция, която сме предизвикали да бъде в Кърджали по никакъв начин не е оценка за нивото на здравеопазване тук”, посочи кметът Хасан Азис.

По думите му сегашната инвестиция е за разширяване и надграждане на възможностите за качествено здравеопазване, както и за предоставяне на по-голям избор на хората в региона.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини