Празник с кауза на училище „Св.Климент Охридски“ огласи центъра на Хасково

    Традицията за празник с кауза, която от години поддържат в ОУ “Св.Климент Охридски“ продължава. След прекъсването от две години покрай здравната пандемия, днес пространството пред читалище “Заря“ беше огласено от песни и музика. Започналата в годините назад като „Пица пикник на Кенана“, традиция, премина впоследствие в „Пролетен празник в Градската градина“, а сега вече се превръща в общоградско събитие.

    Това е единственият училищен празник, който е посветен на кауза, насочена не към навън, а към самото училище-за подобряване на материалната и учебната база, припомни директорът Гинка Райчева. Затова и празникът е придружен с благотворителен базар, на който се предлагат напитки, храна и ръкоделия, подготвени от учителите, учениците и родителите съвместно.

    При последният празник каузата е събирала пари за закупуването на една интерактивна дъска за училището, но в крайна сметка се оказало, че благодетелите са били толкова щедри, че събраната сума е стигнала за шест мултимедийни дъски.

    Сега каузата на „Климент“ събира пари за обновяване на вътрешното пространство в старата сграда на училището, която е паметник на културата с местно значение.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини