Жители на три смолянски села блокираха пътя Смолян-Рудозем

    Жители на смолянските села Габрица, Фатово и Полковник Серафимово излязоха на протест, заради лошото състояние на пътя Смолян-Рудозем. За половин час те блокираха движението по шосето преди разклона за Смилян. Хората настояват за спешен ремонт.
    "Протестираме за пътя. Да възпрем злополуките. Ще се изтрепят хората тука нагоре", каза Коста Илиев от Габрица.
    "Всички сме тук да изразим нашето недоволство от безхаберието на властите и на отговорните лица във връзка с лошото състояние на пътя, на който сме в момента Смолян-Рудозем", допълни Съби Кайджиев от Полковник Серафимово.
    "Недоволството на всички хора е свързано с лошото състояние на пътя и нарушената безопасност, и обещания, които все още не са изпълнени. Искаме да знаем кога ще имаме нов път, защото ни обещават. Казаха, че ще има нов път, ще има ремонт на пътя, искаме да знаем кога?", бяха думите на Елица Радева от Габрица.
    При протестиращите беше и областния управител Стефан Сабрутев. Той призна, че сагата с ремонта на пътя продължава с години. Каза, че е имал среща в АПИ, където го уверили, че тече тръжна процедура и ако няма обжалване, ремонтът трябва да започне най-късно през август.
    В официално прессъобщение от Пътната агенция потвърдиха, че 22 километра от пътя са включени в програмата за ремонти, но тръжната процедура за избор на изпълнител още не е приключила.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини