Треньори, ученици и учители от Спортното отпразнуваха празника си на стадиона

    Цветна надпревара с много емоции си устроиха днес, за да отбележат Денят на българския спорта, който е и професионален празник за работещите в сферата, от екипа на Спортното училище „Стефан Караджа“ в Хасково.
    17-и май е обявен за неучебен ден в училището, но преподавателите, треньорите и учениците бяха отново заедно на стадион „Младост“. Там те се участваха в няколко надпревари, които се проведоха под зорките инструкции на треньорката по хандбал Ирина Миладинова, която отново показа, че е гори в професията си. 
    Директорката на училището Силвия Тенчева също се включи ентусиазирано в някои от състезанията, като доказателство, че обичта към спорта се превръща в начин на живот.
    Носителката на наградата „Неофит Рилски“- учителка по български език Светла Сирачкова, също беше сред  най-активните преподаватели, участници в игрите на стадиона. 
     
    След надпреварите по футбол на малки вратички и народна топка, между отборите от различните спортове, треньори, учители и ученици приеха предизвикателството  да покажат физическа сила и издръжливост в състезание по „Планк". Тук историята си каза тежката дума и преподавателят по история цивилизации Петър Кърпачев  спечели първо място, като устоя на позиция 5. 35 минути, силно подкрепата от учениците.
    Безспорно обаче най-атрактивна беше надпреварата по скок от място между учителите и треньорите в Спортното училище.
     
    А след днешния всеобщ празник в училището се готвят вече за празника на абитуриентите си. Тази година в редиците на завършващите е и световният шампион по силов трибой Иван Георгиев.
    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини