Подменят уличното осветление с енергоспестяващо в града и 27 хасковски села

Обществена поръчка е обявена за подмяната на уличното осветление с енергоспестяващо в 27 населени места в Община Хасково.

Процесът е част от политиката за подобряване на живота и опазване на околната среда на община Хасково в унисон с новите световни тенденции.

Подмяната е предшестваща от обследвания за енергийна ефективност на системите за външно изкуствено улично осветление на град Хасково и на 33 села от общината.

Срокът за изпълнение на договора за града е 150 календарни дни, считано от получаване на уведомление за осигурено финансиране. Максималната стойност на обществената поръчка не може да надвишава 1 361 675,36 лв. без ДДС.

В Хасково ще бъдат демонтирани старите улични осветителни тела, окачващите елементи и ще се  монтират нови високоефективни светодиодни осветителни тела, които ще са близо 3700 на брой.

Селата са разделени в пет обособени позиции в обществената поръчка. Максималната стойност на обществената поръчка не може да надвишава 1 811 277,65 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на договора за конкретната обособена позиция е 60 календарни дни, считано от получаване на уведомление за осигурено финансиране.

След изпълнението на поставената задача се очаква подобряване и стандартизиране на качеството на системата за външно изкуствено осветление. Като основна цел е заложено и повишаването на енергийната ефективност и намаляване консумацията на електрическата енергия, а оттам и намаляване на преките финансови разходи на Община Хасково за улично осветление. Не на последно място е поставен и очакваният ефект от намаляване на емисиите на парникови газове в резултат на намалената консумация на електрическа енергия.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    3700 лампи *150 лв бройката на дребно-555 000 лв.Айди още толкова за демонтаж на старите и труд, макар да е мнооооого пресилено - 1110 000 лв с ДДС.Едни 250000 лв веднага потъват в нечии джобове. Даже повече защоно цените на едро са наполовина.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини